Έξω κράζεις και μέσα αγοράζεις το StarWarsBattlefrontII για PS4

     Δεν περάσαν 3 εβδομάδες από την μεγαλύτερη διαμαρτυρία εναντίον των Microtransactions που γνώρισε το διαδίκτυο και η λίστα με τα κατεβασμένα ( και αγορασμένα φυσικά ) παιχνίδια στην Αμερική για το PS4 μας αφήνει άφωνους με αυτά που βλέπουμε !

     Το Star Wars Battlefront II όχι μόνο δεν πήγε άσχημα , όπως διακαώς θέλουν οι ανταγωνιστές της ΕΑ αλλά και τα τρολς του internet (που κάποιες φορές είναι τα ίδια άτομα ) αλλά βρέθηκε στην δεύτερη θέση (source) μετά την αφαίρεση της δυνατότητας να αγοραστούν τα loot crates με πραγματικά λεφτά ΠΡΙΝ την επίσημη κυκλοφορία του παιχνιδιού . Έτσι βρέθηκε μια μόνο θέση πίσω από το παιχνίδι του κυριότερου ανταγωνιστή που σημειωτέον έχει πατεντάρει τα Microtransactions από το 2015 (δες την πατέντα εδώ ) στο οποίο γίνεται και εκτεταμένη χρήση τους όπως και σε όλα τα παιχνίδια της συγκεκριμένης εταιρείας συμπεριλαμβανομένου και του πρώτου στην λίστα της Αμερικής που δεν είναι άλλο από το Call of Duty: WWII .

    Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι πιστεύετε ότι είναι αδιάφορη η είδηση και ότι δεν είναι άξια σεβασμού η αγορά των κονσολών και ότι η μόνη σοβαρή αγορά για τα video games ήταν , είναι και θα είναι τα παιχνίδια για PC .

    Δυστυχώς για τους λάτρεις των PC , αν δεν έχουν χάσει ακόμη την πρωτοκαθεδρία από τις κονσόλες την έχουν χάσει από τα κινητά που είναι πρώτα στις πωλήσεις : source  . Θα έρθει ο καιρός που το Gaming στο pc θα τελειώσει άδοξα αν δεν κάνει κάτι η Microsoft που του ηγείται. Ποιος ξέχασε ότι η απαίτηση για πολύ περισσότερη μνήμη στα vista "έριξε" και την τιμή στις μνήμες ?! .

    Οι σοβαρότεροι λόγοι για να χάσει την πρωτοκαθεδρία είναι οι εξής :
  1.    Το οικονομικό κόστος κτήσης αλλά και αναβάθμισης στον ίδιο χρόνο αλλαγής των κονσολών, που είναι σαφώς πολύ ακριβότερο στα PC σε αναλογία που προσεγγίζει το 1 προς 3 και πάει έως το δυσθεώρητο 1 προς 10 η σύγκριση των high end PC με τις consoles. Όταν μια vga card κοστίζει διπλάσια τιμή από τις consoles , τότε κάποιος "καρκίνος" γεννήθηκε και εξαπλώνεται επικίνδυνα στην αγορά των PC.
  2.    Οι hackers στα δικτυακά παιχνίδια για PC που αποθαρρύνουν τους παίκτες να παίζουν διαδικτυακά τα παιχνίδια σε PC μιας και είναι σχεδόν αδύνατο να περιοριστούν αλλά και το γεγονός ότι είναι πρακτικά αδύνατο να βρεις hacker στις κονσόλες. Αφήνω μια μικρή  πιθανότητα η ρομποτική να αλλάξει το τοπίο και στις κονσόλες . Στο μέλλον όμως !
  3.    Ο πονοκέφαλος που γλυτώνουν οι developers στις consoles μιας και τα προβλήματα είναι καθολικά και κοινά για όλους και δεν υπάρχουν τα προβλήματά που αντιμετωπίζουν οι developers για παιχνίδια σε PC που κάθε περίπτωση παιχνιδιού σε PC είναι και μοναδική.  

   Θα διαμαρτυρηθεί κάποιος και λογικά μάλιστα ότι το θέμα μας δεν είναι οι consoles και τα PC αλλά οι πωλήσεις του Star Wars Battlefront II στο PS4. Λογική θα ήταν η διαμαρτυρία αν δεν υπήρχαν δυο παράμετροι - πληροφορίες  που δείχνει ότι αφενός την τάση του κόσμου ( που ήδη στρέφεται στις consoles ) για να παίζει video games αλλά και ότι η συγκεκριμένη εταιρεία η ΕΑ πουλάει περισσότερα παιχνίδια για Consoles από ότι για PC.

      Αν νομίζατε ότι η EA πουλάει περισσότερο παιχνίδια για PC και λιγότερα σε PS4 , XBox  κάνετε λάθος . Η συγκεκριμένη εταιρεία βγάζει πολύ περισσότερα από τις Consoles και η διαφορά είναι συντριπτική που αγγίζει την αναλογία 1/5 όπως μπορείτε να διαβάσετε στην αναφορά που δίνει η ίδια ως οφείλει. Όσοι βαριούνται να διαβάσουν την πλήρη αναφορά έφτιαξα μια φωτογραφία όπου φαίνεται αυτή η ποσόστωση και θα την βρείτε στο τέλος , στο * .

    Επίσης το PS4 συνεχίζει να ανεβάζει τον αριθμό  στις πωλησεις του φτανοντας τα 63 εκατομυρια τον Ιούνιο και μετά το ps4 pro πλέον δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε δυνατότητες τα high end PC που κοστίζουν 3-4 ή φορές ή και περισσότερο. Ενδεικτικά μπορείτε να συγκρίνετε τις διαφορές σε αυτήν την φωτογραφία.



      Η προηγούμενη φωτογραφία προήλθε από video του IGN στα 4k 60fps και καταρρίπτει κάθε αμφιβολία για το αν αξίζει να ξοδέψει κάποιος χιλιάδες ευρώ για high end pc ή 300+ -500 ευρώ για μια console PS4, PS4 Pro , Xbox One X  και Xbox One S  και φυσικά δεν τίθεται καν θέμα αν είναι τεράστια η διαφορά στις τιμές των παιχνιδιών ... ναι δεν είναι 60 ευρώ που είναι στα PC αλλά είναι 70 ευρώ , 2.5 καφέδες διαφορά που αν το ψάξει κάποιος που έχει ανάγκη βρίσκει και πρόσφορες σε μικρότερη τιμή όπως αυτή που έβγαλαν στα 49,99€ . Η εικόνα της προσφοράς στο τέλος** !

   
      Επανέρχομαι στο θέμα μας που δεν είναι άλλο ότι παρά την διαβόητη Backlash εναντίον της EA αλλά και του Star Wars Battlefront II το οποίο φαίνεται να διαγράφει πολύ καλές πωλήσεις για τον μήνα Νοέμβριο , κάτι που που σίγουρα του αξίζει περισσότερο από ποτέ ως παιχνίδι με τα τόσο απίστευτα ωραία γραφικά σε συνδυασμό με την ελαφριά μηχανή . Έτσι χάρη στις προσπάθειες μας να απαλλαγεί από τα pay 2 win Microtransactions φαίνεται οτι θα επανέλθουν μόνο σαν cosmetics items αλλά και σε credits boost μέσα από παιχνίδι όμως και μόνο και ως "διευκόλυνση με το αζημίωτο" προς αυτούς που έχουν λεφτά και δεν έχουν χρόνο, όπως αφήνει να διερευνητικά να διαρρεύσει ο streamer της Dice υπό την μορφή ψηφοφορίας στο twitter !!!


    Όπως είδατε άφησα το νέο για το τέλος και μην ακούσω για pay 2 win Microtransactions στο Star Wars Battlefront II  ξανά , γιατί η απάντησή μου θα είναι ότι δεν συνομιλώ με τρολς της Blizzard , Ναι ναι της Activision Blizzard βεβαίως βεβαίως και αν αναρωτιέται κανείς γιατί το λέω , ο λόγος είναι απλός . είναι οι πρώτοι από τις ανταγωνίστριες εταιρείες που "έτρεξε" χαιρέκακα να ΤΡΟΛΑΡΕΙ την απερίγραπτα τεράστια γκάφα να βάλει η EA pay2win items σε παιχνίδι επί πληρωμή και όχι σε free 2 play game οπως έχουμε ήδη σιωπηρά αποδεχθεί οι gamers (μελλοντικό άρθρο) ως τρόπος αποπληρωμής της εργασίας των developers .


     Θυμάστε ? αν ξεχάσατε ... υπάρχουν ακόμα οι αποδείξεις από τα Twitter και Facebook  !!!
  





υ.γ. το άρθρο βασίστηκε σε αυτό το άρθρο !

*η φωτογραφία δείχνει τα Financial Revenue για το 2018 ως προς τις πλατφόρμες.

  ** η φωτογραφια της προσφορας στα 49,99€
                       

Comments

  1. Σε ευχαριστώ για το άρθρο . Έκανα κάποιες αλλαγές στο συντακτικό μέρος του άρθρου και έβαλα την προσφορά απο το πλαίσιο στα 50€ και άλλη εικόνα να φαίνεται στο πίσω μέρος γιατί η φωτογραφία απο το βίντεο ηταν λίγο τρομακτική !

    ReplyDelete
    Replies
    1. μέχρι πότε θα ισχύει η προσφορά ?

      Delete
    2. SWBII12 December, 2017 19:24

      Η προσφορά προφανώς είναι μέχρι τις 14 όπως γράφουν στο origin. δεν ξέρω με σιγουριά τι θα ισχύσει στα μαγαζιά !

      Delete
    3. τα google comments sucks .θελω να κανω edit και δεν με αφηνει. δεν βαζεις κανενα disqus καλύτερα ?

      Delete
    4. jar jar binks approves disqus ! it has dark theme too ! https://help.disqus.com/customer/portal/articles/545277-disqus-appearance-tweaks

      Delete
  2. guys δεν το ξέρω το disqus και είδα οτι χρειάζεται να επέμβω πολυ στο θέμα της σελίδας αλλα και δεν εχω και λογαριασμό στο disqus . αφήστε μου χρόνο να δω αν τα πλεονεκτήματα αξίζουν να ασχοληθώ . έχουμε και περιορισμένο χρόνο πλέον με το παιχνίδι ! επίσης δεν θέλω να γίνει φορουμ το site . το google plus φτάνει και περισσεύει για όποιον θέλει να σχολιάσει . άποψη μου πάντα ~!

    ReplyDelete
  3. jar jar binks can fix disqus ! jar jar binks loves disqus :)

    ReplyDelete

Post a Comment

May The Force Be With You .. Always !